Jaspi

Jaspi - Essència de terroir

DO Montsant, DO Terra Alta

Conjunt de vins format per dos vins negres elaborats a la DO Montsant i dos vins blancs elaborats a la DO Terra Alta. Aquesta gamma de vins representa l’essència del terroir de cadascuna de les DOs. Són uns vins dissenyats perquè siguin fàcils de gaudir, tant per la butxaca com pel paladar. Els podem definir com grans vins de garnatxa, elaborats amb maduracions òptimes per a assolir tanins sedosos, bona fruita, frescor i mineralitat.

PDF

Jaspi Negre

DO Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb raïms procedents de gran diversitat de finques de diferent composició mineral. Creat per satisfer una àmplia varietat de paladars, amable, amb força identitat de l’entorn, ple de fruita vermella madura, balsàmics, especiats i amb tanins suaus i vellutats. Un vi potent, amb bona estructura, però alhora amable. Un bon representant assequible de la DO Montsant.

Cupatge

45% Garnatxa (vinyes de 20 a 90 anys)
25% Carinyena (vinyes de 50 a 80 anys)
15% Cabernet Sauvignon (vinyes de 15 a 25 anys)
15% Sirà (vinyes de 15 a 22 anys)

Criança

Mitja criança. Envelleix de 3 a 4 mesos en bótes de roure francès i americà i un any en dipòsit subterrani de ciment.

Jaspi Negre

Jaspi Blanc

DO Terra Alta

Vi blanc jove de la DO Terra Alta elaborat amb raïm procedent de vinyes velles. Té un toc de criança sobre les mares (llevats) que aporta gust i cremositat. És un vi dissenyat per a tot tipus de paladars amb aromes de flors blanques com les del taronger o les primaverals frèsies, i amb gust de fruites de carn blanca, com podria ser la pera llimonera, així com tons cítrics i d’herbes de bosc mediterrani. El Jaspi Blanc és un vi fresc i agradable.

Cupatge

70% Garnatxa blanca (vinyes de 40 a 70 anys)
30% Macabeu (vinyes de 40 a 70 anys)

Criança

3-4 mesos envellit sobre lies, en tines d’acer inoxidable.

Jaspi Blanc

Jaspi Maragda

DO Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb una selecció acurada de raïms de vinyes velles procedents d’una gran diversitat de sòls, i que envelleix en bótes de diferents roures i en àmfores. Com a resultat s’obté un vi d’identitat marcada, elegant, equilibrat i femení (rodó i amable); ple de matisos i alhora de gran sotilesa. El Jaspi Maragda té bona estructura, així com frescor, fruita i potència. En definitiva, un vi per a gaudir-lo.

 

Cupatge

55% Garnatxa (vinyes de 40 a 100 anys)
25% Carinyena (vinyes de 40 a 80 anys)
20% Sirà (vinyes de 15 a 25 anys)
(Raïms elaborats de les vinyes més velles)

Criança

12 mesos en bótes de roure francès, americà i en àmfora.

Jaspi Maragda

Jaspi d'Or

DO Terra Alta

Vi blanc de la DO Terra Alta de producció limitada. Elaborat amb raïm de vinyes velles de garnatxa blanca i macabeu, i envellit en bóta de roure francès. Es pot definir com a un vi d’essència de garnatxa blanca embellida amb macabeu i d’evolució, és a dir, que va canviant el seu aspecte olfactiu i de paladar. Ens aporta flors blanques i fruites de carn blanca, evolucionant cap al préssec i el codony. El Jaspi d’Or és un vi de notes cítriques, fresc i untuós.

Cupatge

80% Garnatxa blanca (vinyes de 50 a 70 anys)
20% Macabeu (vinyes de 50 a 70 anys)

Criança

El 80% del vi ha fermentat i envellit en bótes de roure francès durant 6 mesos.

Jaspi d'Or