Aloja

Aloja - Bellesa i Singularitat

DO Montsant, DO Terra Alta

Un dels projectes de Coca i Fitó creat en terres de les DO Montsant i Terra Alta. Els Aloja són uns vins elaborats bàsicament a partir de varietats autòctones locals, de tall elegant i amb tanins vellutats i frescos. El nom d’Aloja pertany a la mitologia catalana: nimfes d’aigua, d’una bellesa incomparable, darrere de les quals s’obre un món ple de fantasia.

PDF

Aloja Negre

DO Montsant

Vi negre representatiu de la DO Montsant. Elaborat amb Garnatxes i Carinyenes conreades en diferents tipus de sòls. La Garnatxa ens aporta fruita i volum, mentre que la Carinyena dóna color i estructura. En el cupatge també intervé una mica de Cabernet Sauvignon, que ofereix més carnositat al vi. L’Aloja Negre és un vi fresc, mineral, especiat i agradable, fàcil de prendre, sigui a copes o acompanyant infinitat de plats.

 

 

Cupatge

40% Garnatxa (vinyes de 40 a 90 anys)
30% Carinyena (vinyes de 50 a 80 anys)
25% Cabernet sauvignon (vinyes de 15 a 30 anys)
5% Sirà (vinyes de 15 a302 anys)

Criança

Mitja criança. Envelleix uns 3 mesos en bótes de roure francès i americà.

Aloja Negre

Aloja Blanc

DO Terra Alta

Vi blanc jove de la DO Terra Alta elaborat bàsicament amb Garnatxa Blanca i un toc de Macabeu, amb una petita criança sobre les mares per aportar més gust i untuositat. L’Aloja Blanc intenta transmetre frescor i mineralitat, un vi fàcil de gaudir. Hi podem trobar flors d’acàcia, peres, pomes, herbes mediterrànies i cítrics. Quan comença a envellir en ampolla surten algunes notes fumades, préssec i mel. Vi de postgust agradable.

Cupatge

90% Garnatxa blanca (vinyes de 30 a 60 anys)
10% Macabeu (vinyes de 20 a 40 anys)

Criança

2-3 mesos envellit sobre lies, en tines d’acer inoxidable.

Aloja Blanc

Aloja Mare

DO Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb raïm de vinyes velles de baixa producció. Part del raïm es conrea sobre sòls de llicorella. Un bon vi representatiu de la zona, ple de matisos, fruita negra i vermella, especiats dolços, balsàmics, molt mineral i alhora, amb gran frescor. Tot i ser un vi amb cos, és elegant, equilibrat, persistent i gens pesat. L’Aloja Mare és experimentar un viatge a través dels turons i de les muntanyes del Priorat.

Cupatge

50% Garnatxa (vinyes de 40 a 100 anys)
30% Carinyena (vinyes de 40 a 80 anys)
20% Sirà (vinyes de 15 a 30 anys)

Criança

12 mesos en bótes de roure francès i americà.

Aloja Mare