Aloja

Aloja - Bellesa i Singularitat

DO Montsant, DO Terra Alta

Un dels nostres projectes creat en terres de les DO Montsant i Terra Alta. Són uns vins elaborats bàsicament a partir de varietats autòctones locals, de tall femení i amb tanins vellutats i frescos. Aquests vins guarden alguna similitud amb els vins “Jaspi”, però sensiblement diferents. El nom d’Aloja pertany a la mitologia catalana: nimfes d’aigua d’una bellesa incomparable, darrere de les quals s’obre un món ple de fantasia.

PDF

Aloja Negre

DO Montsant

Vi negre representatiu de la DO Montsant. Elaborat amb garnatxes i carinyenes conreades amb diferents tipus de sòls. La garnatxa ens aporta fruita i volum, mentre que la carinyena dóna color i estructura. En el cupatge també intervé una mica de cabernet sauvignon que ofereix més carnositat al vi. L’Aloja Negre és un vi fresc, mineral, especiat i agradable, fàcil de prendre, sigui a copes o acompanyant infinitat de plats.

 

Cupatge

40% Garnatxa (vinyes de 20 a 90 anys)
30% Carinyena (vinyes de 50 a 80 anys)
25% Cabernet sauvignon (vinyes de 15 a 25 anys)
5% Sirà (vinyes de 15 a 22 anys)

Criança

Mitja criança. Envelleix uns 3 mesos en bótes de roure francès i americà.

Aloja Negre

Aloja Blanc

DO Terra Alta

Vi blanc jove de la DO Terra Alta elaborat bàsicament amb garnatxa blanca i amb un toc de criança sobre les mares per a aportar més gust i cremositat. La idea d’aquest vi és transmetre frescor i mineralitat, i que sigui fàcil de gaudir. Hi podem trobar flors d’acàcia, peres, pomes, herbes mediterrànies i cítrics. Quan comença a envellir en ampolla surten algunes notes fumades, préssec i mel. Vi de postgust ben agradable.

Cupatge

90% Garnatxa blanca (vinyes de 20 a 60 anys)
10% Macabeu (vinyes de 20 a 60 anys)

Criança

2-3 mesos envellit sobre lies, en tines d’acer inoxidable.

Aloja Blanc

Aloja Mare

DO Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb raïm de vinyes velles de baixa producció. Part del raïm es conrea sobre sòls de llicorella. Un gran vi representatiu de la zona, ple de matisos, fruita negra, fruita vermella, especiats dolços, balsàmics, molt mineral i, alhora, amb una gran frescor. Tot i ser un vi amb gran cos, és elegant i equilibrat, persistent i gens pesat. És com un viatge a través de les muntanyes del Montsant.

Cupatge

50% Garnatxa (vinyes de 40 a 100 anys)
30% Carinyena (vinyes de 40 a 80 anys)
20% Sirà (vinyes de 15 a 25 anys)

Criança

12 mesos en bótes de roure francès i americà.

Aloja Mare